Nordeuropeisk Mesterskap i Turn

3 dager / 10 øvelser
Alle nyheter her:

21.-23. Oktober

Sofus-Heggemsnes-1200x761.jpg

3. November 2016 TurnMester0

Helga 21.-23. oktober gjennomførte Trondhjems Turnforening, i samarbeid med Norges Gymnastikk- og Turnforbund, Nord-Europeisk mesterskap i turn i Trondheim. Norge forsynte seg godt fra premiebordet, både lørdag og søndag. Men bak et vellykket arrangement står også mange andres prestasjoner. Blant annet arrangørens og de frivilliges, som skapte en stor opplevelse for nettopp utøverne, gjester og publikum.

img_1006Dermed er muligheten til stede for at Trondheim by igjen kan invitere utøvere, publikum, gjester og TV-seere tilbake ved en senere anledning til enda større turnmesterskap.

Tall fra mesterskapets Facebookside viser at mesterskapet i løpet av oktober nådde ut til nesten 150 000 mennesker, både organisk og betalt. i samme periode oppnådde man omtrent 11 500 innleggsengasjement på Facebooksiden til mesterskapet. Nettsidene (som du leser nå) har hatt nesten 6-sifret antall sidevisninger siden i sommer, og i tillegg til sending på TV2 Sportskanalen hadde vi også hele 7000 mennesker innom vår egen live streamingside på hjemmesiden (og det nesten uten annonsering fordi teknikken ble klar i siste liten)!

Daglig leder i Trondhjems Turnforening og mesterskapsgeneral Kari Kvam viser frem arrangementsplakaten rett før det braker løs.
Daglig leder i Trondhjems Turnforening og mesterskapsgeneral Kari Kvam viser frem arrangementsplakaten rett før det braker løs.

Daglig leder i Trondhjems Turnforening, og Generalmajoren for mesterskapet, Kari Kvam (ved siden av foreningens styreleder Bernt Bjerkan), forteller at de er: –superfornøyd med selve gjennomføringen og hvordan det gikk. Hun fortsetter: -det gikk såpass bra fordi det er lagt inn så mange personlige timeressurser, så vi er fornøyd. Det har vært, og det skulle være, en investering i selve sporten mer enn en finansiell investering. Færøyene og Isle of Man kom og lurte på om de kunne få lære av vårt arrangement fordi de skal arrangere NEM neste gang. Det får de selvsagt, fordi vi ville som sagt lage noe som hadde betydning for turn, og det har vi klart.

Har kostet, men gikk jo så bra!

Kvam forteller at det også har kostet. -Det ble nok litt hals over hodet internt når det nærmet seg mesterskapet, og kanskje litt hver mann for seg selv, ler hun, lettet over at hun kan si det nå fordi det gikk så bra.

God kjemi mellom publikum og utøverne

Selv om Spektrum jo er en stor hall å fylle synes Kvam det også var godt med publikum og god respons fra de under mesterskapet. -Det var god stemning, som ble skapt av både publikum og speakertjenesten, og selvsagt også utøverne. Jeg tror nok de også var fornøyde fordi de aldri møter slik stemning ellers, heller ikke i større mesterskap fordi de da turner i kvalifiseringspuljene før publikum kommer.

Forbedringspotensial?

Når det gjelder forbedringspotensialet ser Kvam at man kunne vært enda flinkere til å opplyse om selve tidene og gjennomføringen av programmet, men sier samtidig at det ville kostet dyrt å for eksempel annonsere mer i tradisjonelle medier. -Vi kan nok gjøre noen endringer i markedsføringsplanen ved en eventuell neste korsvei, men man må huske at vi hadde små ressurser tilgjengelig til markedsføring i utgangspunktet. En annen effekt vi dessuten har lagt merke til er en markant økt pågang i interesse for turnpartiene våre i ettertid, og det er nettopp den effekten vi også var ute etter. Kanskje kunne vi også hatt mer varierte prisalternativer for mesterskapet, men man må huske at det er første gangen vi har gjort dette, så det har vært vanskelig å planlegge alt i teori og detalj på forhånd, avslutter hun.

Generalsekretær i Norges Gymnastikk- og Turnforbund, Øistein Leren.
Generalsekretær i Norges Gymnastikk- og Turnforbund, Øistein Leren. Foto: Privat.

Generalsekretær i Norges Gymnastikk- og Turnforbund, Øistein Leren var ikke blant gjestene under mesterskapet men synes at Trondhjems Turnforening har gjort en kjempejobb i forkant: -Vi hadde et oppstartsmøte med leder Kari Kvam og styreleder Bernt Bjerkan, og vi opplevde de som ryddige og direkte – på en positiv måte – i sine spørsmål og avklaringer til oss. Vi som nasjonalt forbund skulle gjerne ønske at vi kunne bidra mer med rammebetingelser, fordi for eksempel å få inngått en TV-avtale burde ikke være et klubbansvar, men arrangøren skal ha et stort pluss i boka for det de har gjort og fått til, med de foreliggende rammene. Det er helt fenomenalt levert, og det synes vi i forbundet er veldig all right, sier Generalsekretæren.

-Jeg synes ellers det var en proff og ryddig organisering og gjennomføring. Det at de har fått til streaming og sending på Tv2 er veldig bra! Det er kjempebra PR for norsk turn. Arrangementet ble også gjennomført i en ramme med en innbydende sal og med fine nye apparater. Leder Kari Kvam fremstod som rolig og proff under mesterskapet. -Alt det jeg har hørt, sett og opplevd er positivt, og det er viktig for oss at Trondhjems Turnforening får kreditten for det, det har gjort en kjempejobb!, avslutter Leren.

Styremedlem Terje Selnes i Norges Gymnastikk- og Turnforbund har tilgjengeliggjort rapporten som han skrev til styret for redaksjonen til NEM etter sitt besøk. Selnes er også i svært stor grad positiv i sin omtale og henviser for eksempel til dommerne som han også oppfattet som veldig positive til arrangementet. Selnes nevner også gjennomføringen som profesjonell og presis og med avvik fra tidsskjema som regel på under 1 minutt. Både speakertjeneste og frivillige, inkludert 40 personer fra veterangruppen trekkes frem med et veldig godt inntrykk, og utøverne og trenerne skriver Selnes at virket svært tilfredse.

Bedre markedsføring

Selnes påpeker samtidig at det eneste han opplevde som negativt var at det til tider var litt glissent på tribunene, og at med så god TV-dekning skulle han ønske salen var mer fylt med mennesker.

Jon Gunnes, Kommunalråd i Trondheim, representerte byens offentlige ledelse og hadde følgende å si om Nord-Europeisk mesterskap i turn:

skjermbilde-2016-11-02-kl-14-58-28
Jon Gunnes, Kommunalråd i Trondheim. Foto: Trondheim Kommune.

Jeg hadde gleden av å representere Trondheim kommune ved åpningen av turnkonkurransen og å dele ut medaljer og blomst til vinnerne. Dermed fikk jeg innblikk i hvordan det Nord-Europeiske mesterskapet i turn ble gjennomført, litt hvordan organisasjonen fungerte og ikke minst å overvære stor idrett. Nå må det sies at jeg er litt i overkant sportsgal og synes at nesten enhver sport og konkurranse er fantastisk å følge med på, men jeg skal innrømme at jeg aldri har vært på et turnstevne tidligere. Jeg har jo sett på TV når det er store mesterskap, men “i levende live” er noe helt annet. Dette var en flott konkurranse; kanskje særlig på søndag. Da var det apparatfinaler og jeg kunne virkelig få se enkeltutøverne på nært hold og føle spenningen hos trenere, andre utøvere og ikke minst blant publikum.

Det var en godværshelg med mange utendørsaktiviteter i Trondheim og dermed er det imponerende at Trondheim Turnforening får engasjert så mange frivillige til å gjøre en innsats. Og hvilket frivillighetskorps; blide og godt humør, det er tydelig at de er glade i sporten og laget sitt. Dugnadsånden innen idretten er slett ikke død!

Kjell Bjarne Helland, Organisasjonssjef i Sør-Trøndelag Idrettskrets var også tilstede under mesterskapet. Han mener arrangøren må ha gjort en stor jobb for å få til dette. Han lurer på hva som nå bør være neste stopp for Trondheim som arrangørby av turnmesterskap:

-Fra første møte med Kari Kvam og Gill Johannessen (turnforbundets regionale representant, red. anm.) ifm. med arrangementet fikk jeg et inntrykk om en arrangør som la lista høyt med tanke på krav til kvalitet, gjeste- og deltageropplevelser. Her var lite overlatt tilfeldighetene, mener han.

Kjell Bjarne Helland, Organisasjonssjef i Sør-Trøndelag Idrettskrets. Foto: STIK.
Kjell Bjarne Helland, Organisasjonssjef i Sør-Trøndelag Idrettskrets. Foto: STIK.

-Dette inntrykket forsterket seg bare mer og mer i videre dialog. Det er derfor ingen overraskelse for meg at dette ble et suksessarrangement på alle måter. 

Imponerende opplevelse blant publikum

Helland fikk også opplevd arrangementet fra tribunen, blant publikum. -Det er første gang jeg har vært tilskuer på et slikt arrangement. Igjen, her var ikke noe overlatt til tilfeldighetene. Jeg opplevde at det var en god struktur fra jeg parkerte bilen, kom inn i foajeen i hallen, og videre inn i selve arrangementsstedet. Det fremstod som en kjempefin hall og veldig publikumsvennlig med tribuneoppsettet, sier Helland. Han fortsetter: -Jeg la merke til storskjermer, god speaker og oversiktligheten. Det må ha vært en stor jobb nedlagt for å komme til dette resultatet. Jeg fikk erfare imponerende idrett og et arrangement som flere kan lære av.

 Mottagelse i Rådhuset

Helland deltok også på mottakelsen i Rådhuset som turnforeningen og Ordfører Rita Ottervik hadde invitert til: -Flott at byens ordfører Rita Ottervik holdt en enkel mottagelse i Rådhuset. Pianisten som også var toastmaster under bankett neste dag var mildt sagt imponerende. Hvilken energibunt og underholder og slettes ikke verst til å spille heller! 

Organisasjonssjef Kjell Bjarne Helland oppsummerer: Jeg er imponert, det var trivelig å være der. Hva er neste steg i arrangementstrappa for en slik dyktig arrangør?


Podiumtrneing-Stian-i-svingstang.jpg

23. October 2016 TurnMester0

Nord-Europeisk mesterskap i turn i Trondheim Spektrum ble avsluttet søndag 23. oktober med individuelle apparatfinaler:

RESULTATER, KVINNER:

Hopp:

 1. Marie Skammelsen, Danmark. 14.125 p.
 2. Sioned Thomas, Wales, 13.800 p.
 3. Sigríður Hrönn Bergþórsdóttir, Island, 13.600 p.

 

Skranke:

 1. Emily Thomas, Wales, 12.850 p.
 2. Rosanna Ojala, Finland, 12.750 p.
 3. Mette Hulgaard, Danmark, 12.600 p.

 

Bom:

 1. Maija Leinonen, Finland, 13.150 p.
 2. Erin McLachland, Skottland, 13.050 p.
 3. Rosanna Ojala, Finland, 12.600 p.

 

Frittstående:

 1. Marie Skammelsen, Danmark, 13.450 p.
 2. Sioned Thomas, Wales, 13.150 p.
 3. Juliane A. Tøssebro, Norge, 13.100p.

 

RESULTATER MENN:

Frittstående:

 1. Stian Skjærahaug, Norge, 14.450 p.
 2. Christopher Soos, Sverige, 14.150 p.
 3. Clinton Purnell, Wales, 14.050 p.

 

Bøylehest:

 1. Jac Davies, Wales, 13.650 p.
 2. Sofus Heggemsnes, Norge, 13.300 p.
 3. Pavel Karnejenko, Skottland, 12.900 p.

 

Ringer:

 1. William Broman, Sverige, 13.650 p.
 2. Marcus Bovien Frandsen, Danmark, 13.500 p.
 3. Pavel Karnejenko, Skotland, 13.150 p.

 

Hopp:

 1. Clinton Purnell, Wales, 14.450 p.
 2. Emil Soravuo, Finland, 14.125 p.
 3. David Rumbutis, Sverige, 13.650 p.

 

Skranke:

 1. Pietro Giachino, Norge, 13.450 p.
 2. Joao Marcus Fuglsig, Danmark, 13.400 p. / 2. Sofus Heggemsnes, Norge,  13.400 p.

 

Svingstang:

 1. Stian Skjærahaug, Norge, 13.700 p.
 2. Jacob Buus, Danmark, 13.450 p.
 3. Christopher Soos, Norge, 13.300 p.

Sofus-Heggemsnes-1200x761.jpg

22. October 2016 TurnMester0

Første dag av Nord-Europeisk Mesterskap i turn er ferdig og lag-, samt individuelle mangekampvinnere er kåret, og Norge tok med seg gull i lagkonkurransen for både damer og herrer:

I morgen er det apparatfinaler i Trondheim Spektrum, og billetter kan kjøpes her eller i hallen. Se alle resultater her.

RESULTATER:

Norges lag tok gull i lagkampen under Nordeuropeisk mesterskap i turn i Trondheim Spektrum 2016.
Norges lag tok gull i lagkampen under Nordeuropeisk mesterskap i turn i Trondheim Spektrum 2016. Finland og Wales tok henholdsvis sølv og bronse. Foto: Jesper Opheim.

 

 

 

 

 

 

 

Lag, kvinner:

 1. Norge
 2. Finland
 3. Wales

 

Norges herrelag tok gull under Nordeuropeisk mesterskap i turn i Trondheim Spektrum 2016. Sverige og Skottland tok henholdsvis sølv og bronse.
Norges herrelag tok gull under Nordeuropeisk mesterskap i turn i Trondheim Spektrum 2016. Sverige og Skottland tok henholdsvis sølv og bronse. Foto: Jesper Opheim.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lag, Menn:

 1. Norge
 2. Sverige
 3. Skotland
Pallen 4-kamp kvinner: Marie Skammelsen, Danmark (gull), Rosanna Ojala, Finland (sølv) og Maija Lejonen, Finland (bronse). Foto: Jesper Opheim.
Pallen 4-kamp kvinner: Marie Skammelsen, Danmark (gull), Rosanna Ojala, Finland (sølv) og Maija Lejonen, Finland (bronse). Foto: Jesper Opheim.

 

 

 

 

 

 

 

 

Individuell 4-kamp kvinner:

 1. Marie Skammelsen, Danmark
 2. Rosanna Ojala, Finland
 3. Maija Lejonen, Finland

 

Sofus Heggemsnes fra Oslo og Oslo turn tok sølv i 6-kamp for menn i Trondheim Spektrum 2016 og feirer slik. Foto: Jesper Opheim.
Sofus Heggemsnes fra Oslo og Oslo turn tok sølv i 6-kamp for menn i Trondheim Spektrum 2016 og feirer slik. Foto: Jesper Opheim.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pallen 6-kamp menn: Christopher Soos, Sverige (gull) Sofus Heggemsnes, Norge (sølv), Pavel Karnejenko, Skottland (bronse).
Pallen 6-kamp menn: Christopher Soos, Sverige (gull) Sofus Heggemsnes, Norge (sølv), Pavel Karnejenko, Skottland (bronse). Foto: Jesper Opheim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Individuell 6-kamp menn:

 1. Christopher Soos, Sverige
 2. Sofus Heggemsnes, Norge
 3. Pavel Karnejenko, Skotland

 


unspecified-3-1200x800.jpeg

22. October 2016 TurnMester0
unspecified-3
Foto: Jesper Opheim.

Første pulje i kvalifiseringen første dag er akkurat ferdig og alt har gått etter planen så langt. Arrangementet går flytende og publikum har begynt å strømme til.

Kan du ikke komme? Se live stream her.

Kari Kvam, daglig leder i Trondhjems Turnforening forteller at arrangementet har gått svært godt, og det har vært veldig travelt med bare noen små tekniske oppstartsproblemer. -I det store og hele tror jeg både dommere, lag og publikum er veldig fornøyd så langt, og det er enda er ledige plasser forteller Kari.

I første pulje startet Isle of Man, Island og Skotland for herrer, og for kvinner Isle of Man og Sverige. Publikum har allerede fått sett internasjonal turning av høy kvalitet.

Kl 13.15 starter Danmark, Færøyene og Wales for herrer, Færøyene, Finland Skotland og Danmark for kvinner. De beste

Foto: Jesper Opheim.
Foto: Jesper Opheim.

utøverne kommer progressivt etter hvert, så publikum har fremdeles mye å se frem til, både i dag og i morgen.

Norges damer og herrer starter i siste, seedede pulje, kl. 16.15, -og vi håper selvsagt flest mulig kommer og heier da, avslutter en meget engasjert leder Kari Kvam.

Så langt leder Nicole Wanstrøm fra Sverige med 47.900 poeng og Pavel Karnejenko Jr. fra Skotland for herrer.

Se resultater her.


45f0ef0c-7848-48b6-92f9-5bebcdce4a8c.jpg

30. September 2016 TurnMester0

Multitalentet Aksel Kolstad er toastmaster på utøvernes bankett og kunstnerisk innslag på mottakelsen på rådhuset i Trondheim som holdes i forbindelse med Nordeuropeisk mesterskap i Turn i oktober.

Kolstad vil nærmere bestemt ha oppgaven som pianist, humorist, og toastmaster på banketten. Han vil også legge vekt på den seriøse siden av et slikt arrangement og vil derfor forsøke å si noe om parallellene mellom idrett og kultur ved mottakelsen på rådhuset.  

Athenas, Kolstads management, beskriver ham slik:

Aksel holder ofte foredrag om markedsføring og PR, salg (kunsten å selge = kunsten å gi), innovasjon og gründervirksomhet, branding, lederskap og samarbeid. Han er opptatt av hvordan du kan tenke annerledes og hvordan du kan leke deg til suksess med humor.

Aksel Kolstad er en uredd, original musiker og kunstner. Hans kreative prosjekter bryter frem nye baner. Som komponist er han hyllet i Russland og Estland som et geni. Han har blitt kalt Norges svar på Victor Borge og Göteborgsposten mener han er vår tids Franz Liszt. Aksel er utøvende komponist og konsertpianist ved siden av å være en banebrytende og kontroversiell forretningsmann, med sitt Café de Concert konsertgalleri på Tjuvholmen i Oslo. Café de Concert er blitt omtalt i både TIME Magazine og på CNN.
Han kommer fra en flerkulturell familie og er kjent for å sjonglere med de fleste latinske språkene, tysk og også alle norske dialekter. Aksel er en humorist som ofte får fulle saler til å sprekke av latter. Han har forøvrig gjort et par show på Latter på Aker Brygge også. Kombinasjonen av kunnskap, formidlingsevne og humor står sentralt når Aksel holder foredrag, og finnes det et flygel i nærheten gjør han prisbelønte såkalte konsert-foredrag hvor han gjør virtuose nummer på flygelet inne i mellom foredraget.

(Kilde: http://www.athenas.no/flx/foredragsholdere/aksel-kolstad-foredragsholder).

cfc_21-kopiAksel Kolstad har også en fartstid som idrettsmann, nærmere bestemt basketballspiller (men valgte pianoet da han var 17), og kan derfor i denne sammenhengen reflektere over flere forhold og sammenhenger i idretten og mellom idretten og andre aktiviteter som:

Se mer av Aksel Kolstad som musiker, komiker og entertainer på hans egne Youtubekanal!

 

 

 

 

 

Mer om Aksel Kolstad:
Quentin Tarantino of Classical Music
(TIME Magazine).

Aksel Kolstad

Den unge norske pianisten, komponisten og entertaineren Aksel Kolstad er en uredd og original musiker og kunstner som er banebrytende med sine kreative prosjekter. Som komponist er han hyllet i Russland og Estland som et geni, og Göteborgsposten har kalt ham vår tids Franz Liszt. Hans konsert-galleri, Café de Concert, er omtalt i både TIME Magazine og på CNN, og befinner seg på Tjuvholmen i Oslo. Der serverer han champagne og pølse i lompe på sine konserter som avholdes i hovedsalen i tillegg til hans intimkonserter på do, der han også har et piano. 

Aksel er en innovativ og nytenkende pianist som skreddesyr klassiske konserter for et hvilket som helst publikum. Han inspirerer og underholder, og lykkes glimrende i å servere klassisk musikk på en ny og spennende måte. Musikken kombinerer han med gøyal humor, hvilket tilsammen gir publikum et unikt show med høy underholdningsverdi.

Han gjør også foredrag samt er ettertratet som konferansier. Aksel behersker norsk, engelsk, fransk, tyrkisk, tysk og italiensk.

“Quentin Tarantino of classical music” – TIME Magazine

“The Franz Liszt of our time” – Göteborgsposten

“The New Norwegian Victor Borge” – Jeffrey Gurian, comedy writer

“Aksel Kolstad is an internationally acclaimed Norwegian pianist and stand-up comedian. – Perth, Australia
“Classical pioneer” – Dagsavisen
“Kolstad´s Gershwin performances are brilliant” Tønsberg blad


berbecar-mariuss.jpg

7. September 2016 TurnMester2

 Du kan få med deg mye mer enn selve turnkonkurransene når Nord-Europeisk mesterskap avvikles i Trondheim i oktober. Vi har nå fått bekreftet at tidligere VM- og OL-deltaker Marius Berbecar fra Romania kommer som gjesteturner. Han holder også foredrag passende for alle som vil høre en personlig, sann og inspirerende historie om hardt arbeid, motgang og suksess.

Finn og kjøp billett til foredraget her.

Romania har en lang og sterk turntradisjon, der det forventes at utøverne gir alt for å nå toppen. Og de starter tidlig. Marius Berbecar ble rekruttert til turnsporten allerede i barnehagen(!), og flyttet hjemmefra for å trene turn daglig allerede som 13-åring.

Se billettalternativer og -priser til NEM her.

Best i skranke

Han er enda bare 31 år gammel og holder et meget høyt ferdighetsnivå i flere øvelser, og kan dermed anses som en generalist og lagturner mer enn en spesialist. Hans beste resultater har han oppnådd i skranke, en veldig spennende og severdig øvelse.

Noe av det Marius Berbecar har prestert i internasjonale konkurranser kan du se i ulike youtubeklipp her:

SKRANKE, EM 2015

SVINGSTANG, SWISS CUP 2015

 

Les også om Catalina Ponor, med tre gull fra OL, som også kommer til NEM

Marius Berbecars merittliste inkluderer:

 • 10 plass med lag i London OL 2012
 • 2 plass skranke EM 2015
 • 3 plass lag EM 2012
 • 3 plass European Olympic 2015
 • Han deltok også under OL i 2012.

Se billettalternativer og -priser til NEM her.

Oppturer, nedturer og suksess etter motgang

Foredraget hans handler om hans egen karriere; både oppturer og nedturer; fysiske og mentale. Marius har vært gjennom lange perioder med skader og fravær fra idretten. Men han har alltid samlet seg, kommet tilbake og vant blant annet EM-medaljer i Baku i 2015.

berbecar (2)Relevant for flere enn turnere

Når man vet hvor hard konkurransen er i turn, hvor stor utbredning idretten har, og hvor tidlig mange satser, så er det lett å tenke seg at hans erfaringer og refleksjoner rundt det å prestere – og oppnå resultater etter motgang – kan overføres til andre temaer enn turn, både innen andre idretter og i arbeidsliv. Han forteller også hvordan han ser på det å ha vært en del av toppidretten i Romania.

Marius Berbecar forteller deg historiene som avdekker hva som kreves for å overvinne motgang og oppnå resultater i én av verdens mest krevende idretter.

Finn og kjøp billett til foredraget her.

 

 


Cat-Ponor.jpg

7. September 2016 TurnMester2

At Catalina Ponor kommer til Trondheim under NEM synes vi er blant de største idrettsnyhetene i Trøndelag i år. Vi gleder oss stort! Hør bare:

Finn og kjøp billett til foredraget her.

Catalina Ponor (født 20 August 1987) har representert Romania i OL tre ganger;  i 2004 (som 17-åring), 2012, og 2016. Hun har vunnet tre gull; to individuelle – i bom og frittstående – og et laggull. i Rio (2016) kom hun til finalen i bom. Hun har også et OL-sølv fra frittstående og en OL-bronsemedalje for lag. I tillegg har hun hele 19 VM-, verdenscup og EM-medaljer i alle valører. Med tanke på verdensidretten turns utbredelse står ikke Catalina tilbake for Norges største medaljesankere i store mesterskap.

Kjøp billetter til NEM her.

Fra skadeplager til flaggbærerCatalina Ponor1

Da Ponor vant 3 gull i Athen var det 16 år siden forrige gang en kvinnelig turner hadde oppnådd liknende resultater, og hun er den gymnasten som har vunnet flest EM-gull på bom.  Catalina Ponor var også flaggbæreren til Romania under årets åpningsseremoni; det er første gang en turner tildeles den æren hos Romania.

Finn og kjøp billett til foredraget her.

Catalina Ponor skal ikke delta i selve mesterskapet, men være med som gjesteturner.

CATALINA PONOR VINNER GULL I BOM I ATHEN:

CATALINA PONOR VINNER GULL I FRITTSTÅENDE I ATHEN:

 

Les også om Romanias VM- og OL-deltaker Marius Berbecar, som også kommer til NEM

Kjøp billetter til NEM her.

Droningen av turn i Romania

På samme måte som for Marius Berbecar, som også kommer til Trondheim, skal Cataline fortelle om både høye topper og dype daler fra hennes liv som toppidrettsutøver. Turnsporten er tøff for kroppen og han har vært nødt til å kjempe seg gjennom flere fysiske tilbakeslag. Under OL i Rio var hun den eneste fra Romania som deltok (damelaget klarte ikke å kvalifisere seg), og dermed hadde hun alene ansvaret for å hente hjem medaljer, noe rumenske turnere har gjort i hvert OL siden 1976.

Når man vet hvor hard konkurransen er i turn, hvor stor utbredning idretten har, og hvor tidlig mange satser, så er det lett å tenke seg at hennes erfaringer og refleksjoner rundt det å prestere – og oppnå resultater etter motgang – kan overføres til andre temaer enn turn, både innen andre idretter og i arbeidsliv. Catalina Ponor er en svært stor stjerne i Romania og resten av verden, og hun ble i Rio omtalt som landets dronning av turnsporten. Hun forteller også hvordan det har vært å være en del av toppidretten i Romania.

Catalina Ponor forteller deg sin historie; som avdekker hva som kreves for å overvinne motgang og oppnå resultater i én av verdens mest krevende idretter.

Finn og kjøp billett til foredraget her.


Hotel-i-maanelandskap4-1200x407.jpg

16. June 2016 TurnMester0

Scandic Lerkendal gir rabatt på opphold på hotellet under mesterskapshelgen til de som har kjøpt billett til NEM 2016.

Ta kontakt med Trondhjems Turnforening for å få rabattkode.

Scandic tilbyr overnatting til følgende priser for publikum til NEM 2016 

Enkeltrom          750,- pr natt inkl frokost

Dobbeltrom       850,- pr natt inkl frokost

Trippelrom         1050,- pr natt inkl frokost