Nord-Europeisk Mesterskap i Turn

3 dager / 10 øvelser / 100 utøvere
Utallige opplevelser

21.-23. Oktober

3 x OL-vinner Catalina Ponor kommer til NEM!

7. September 2016 by TurnMester2
Cat-Ponor.jpg

At Catalina Ponor kommer til Trondheim under NEM synes vi er blant de største idrettsnyhetene i Trøndelag i år. Vi gleder oss stort! Hør bare:

Finn og kjøp billett til foredraget her.

Catalina Ponor (født 20 August 1987) har representert Romania i OL tre ganger;  i 2004 (som 17-åring), 2012, og 2016. Hun har vunnet tre gull; to individuelle – i bom og frittstående – og et laggull. i Rio (2016) kom hun til finalen i bom. Hun har også et OL-sølv fra frittstående og en OL-bronsemedalje for lag. I tillegg har hun hele 19 VM-, verdenscup og EM-medaljer i alle valører. Med tanke på verdensidretten turns utbredelse står ikke Catalina tilbake for Norges største medaljesankere i store mesterskap.

Kjøp billetter til NEM her.

Fra skadeplager til flaggbærerCatalina Ponor1

Da Ponor vant 3 gull i Athen var det 16 år siden forrige gang en kvinnelig turner hadde oppnådd liknende resultater, og hun er den gymnasten som har vunnet flest EM-gull på bom.  Catalina Ponor var også flaggbæreren til Romania under årets åpningsseremoni; det er første gang en turner tildeles den æren hos Romania.

Finn og kjøp billett til foredraget her.

Catalina Ponor skal ikke delta i selve mesterskapet, men være med som gjesteturner.

CATALINA PONOR VINNER GULL I BOM I ATHEN:

CATALINA PONOR VINNER GULL I FRITTSTÅENDE I ATHEN:

 

Les også om Romanias VM- og OL-deltaker Marius Berbecar, som også kommer til NEM

Kjøp billetter til NEM her.

Droningen av turn i Romania

På samme måte som for Marius Berbecar, som også kommer til Trondheim, skal Cataline fortelle om både høye topper og dype daler fra hennes liv som toppidrettsutøver. Turnsporten er tøff for kroppen og han har vært nødt til å kjempe seg gjennom flere fysiske tilbakeslag. Under OL i Rio var hun den eneste fra Romania som deltok (damelaget klarte ikke å kvalifisere seg), og dermed hadde hun alene ansvaret for å hente hjem medaljer, noe rumenske turnere har gjort i hvert OL siden 1976.

Når man vet hvor hard konkurransen er i turn, hvor stor utbredning idretten har, og hvor tidlig mange satser, så er det lett å tenke seg at hennes erfaringer og refleksjoner rundt det å prestere – og oppnå resultater etter motgang – kan overføres til andre temaer enn turn, både innen andre idretter og i arbeidsliv. Catalina Ponor er en svært stor stjerne i Romania og resten av verden, og hun ble i Rio omtalt som landets dronning av turnsporten. Hun forteller også hvordan det har vært å være en del av toppidretten i Romania.

Catalina Ponor forteller deg sin historie; som avdekker hva som kreves for å overvinne motgang og oppnå resultater i én av verdens mest krevende idretter.

Finn og kjøp billett til foredraget her.

TurnMester


2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *